Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Luchtfoto Rymo Großlehna

Morssinkhof - Rymoplast breidt folierecyclingcapaciteit uit met investering van 30 miljoen euro in Markranstädt

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, investeert Morssinkhof - Rymoplast 30 miljoen euro in de uitbreiding van zijn folierecyclingcapaciteit. Om deze groei op te vangen, ontwikkelen we een ultramoderne vestiging van 8.700 m² in Markranstädt (Duitsland) die 30.000 ton plastic folie per jaar zal kunnen recyclen. De vestiging is een aanvulling op een reeds bestaande fabriek van Morssinkhof - Rymoplast in Markranstädt, waardoor we ons nu dus verder verankeren in de Duitse markt. Met de investering creëren we ook tot 45 nieuwe banen en wordt verdere groei in de regio mogelijk gemaakt.

Strategische investering

"Als Europees leider in plastic recycling bedient Morssinkhof - Rymoplast een breed scala van bedrijven. En de vraag naar plastic recycling blijft exponentieel groeien. Deze strategische investering stelt ons in staat om met onze klanten mee te groeien," zegt Rolf Morssinkhof, mede-eigenaar van de Rymoplast groep.

"Morssinkhof - Rymoplast heeft een perceel van 3,5 hectare aangekocht op het industrieterrein in Großlehna, Markranstädt. De locatie is strategisch gelegen in het oostelijke deel van Duitsland, waardoor wij onze Duitse en Oost-Europese klanten beter kunnen bedienen. Daarnaast levert de nabijheid van de bestaande fabriek van Morssinkhof - Rymoplast sterke synergievoordelen op, wat in lijn is met ons doel om onze CO2-voetafdruk te verlagen en de circulariteit van ons bedrijf te verhogen."

State-of-the-art vestiging

"De plastic recycling sector evolueert voortdurend, wat ook leidt tot een toenemende vraag naar producten van hoge kwaliteit. Als pionier in de sector leggen we ons daarom steeds meer toe op hoogwaardigere folietoepassingen voor onze klanten," zegt Lode Smeekens, product manager LDPE.

"Ons doel is om waar mogelijk virgin materiaal te vervangen door ons recyclaat. Dit om grondstoffen te sparen en tegelijkertijd een betere regionale oplossing te bieden voor de afvalfracties die in Europa vrijkomen. Dat is echter uiteraard alleen mogelijk als we recyclen met de modernste technologieën. Daarom zal onze nieuwe vestiging worden uitgerust met de nieuwste machines en technologie die op de markt beschikbaar zijn. In combinatie met onze uitgebreide productkennis zal dit ervoor zorgen dat we voortdurend een kwalitatief hoogwaardig product kunnen leveren aan onze klanten. "

De nieuwe site is momenteel nog in opbouw, maar zit nu in de eindfase. De eerste klanten zullen bediend kunnen worden tegen het eerste kwartaal van 2023. Na oplevering zal Rymoplast beschikken over een jaarlijkse recyclingcapaciteit van meer dan 100.000 ton rLDPE dat geschikt is voor folietoepassingen. De investering in Markranstädt, met een jaarlijkse capaciteit van 30.000 ton, zorgt dus voor een aanzienlijke uitbreiding van de filmrecyclingcapaciteit van Morssinkhof - Rymoplast.

Met de investering zorgen we voor de nodige extra capaciteit voor verdere groei. Ondertussen kijken we echter ook vooruit: met 45 nieuwe jobs investeren we in de lokale arbeidsmarkt en spreken we daarmee ook ons vertrouwen uit in de Duitse markt.

De burgemeester van Markranstädt, mevrouw Stitterich, is enthousiast over de herontwikkeling van de productielocatie. “We heten de nieuwe productielocatie Morssinkhof - Rymoplast van harte welkom, in navolging van de locatie die al in 2020 is gerealiseerd. We zijn natuurlijk erg blij met deze nieuwe vestiging in onze gemeente en met de banen die hiermee gecreëerd zullen worden. Een goede uitwisseling en regelmatige communicatie met onze lokale bedrijven is erg belangrijk voor mij. We hopen dat de Morssinkhof - Rymoplast-groep nog lang actief en succesvol bij ons zal zijn.”

Wilt u graag meer weten over onze oplossingen voor folierecycling? Neem dan contact met ons op via onze website: https://www.morssinkhofplastics.nl