Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
WB14037 GERTIE MORSSINKHOF FINAL

Morssinkhof - Rymoplast, the art of plastic recycling

Sinds de komst van het plastictijdperk in de jaren zestig en zeventig loopt Morssinkhof - Rymoplast voorop op het gebied van innovatie in de kunststofrecycling. Ons bedrijf van drie generaties heeft al meer dan vijftig jaar historie; een rijke geschiedenis in het transformeren van plastic afval tot hoogwaardige gerecyclede grondstoffen.

Onze reis begon in 1960 toen Gertie Morssinkhof en zijn broer Jan Morssinkhof samen het bedrijf startten, Gebr. Morssinkhof in Vorden. Aanvankelijk ondergedompeld in de bloei van de textielindustrie, richtten ze zich al snel op de opkomende wereld van de plasticproductie. Gertie, gevoed door een passie voor uitdagingen, zag potentie in het recyclen van kunststoffen en vestigde zich na een korte opstartperiode in Zieuwent al snel in Lichtenvoorde.

Begin jaren zeventig, tijdens de eerste oliecrisis, kristalliseerde Gerties visie zich uit in daden, waardoor hij een spilfiguur werd op het gebied van plasticrecycling. Vanaf de jaren negentig namen de zonen van Gertie, Eric, Rolf en Stefan, de fakkel over en transformeerden het bedrijf tot een gerespecteerde Europese speler. Geleid door de geest van hun vader hebben ze waarden als creativiteit en samenwerking in het DNA van het bedrijf gegoten.

Tegenwoordig blijft de marktbenadering van Morssinkhof - Rymoplast geworteld in de grondbeginselen van Gertie Morssinkhof. De overtuiging dat “het opwerken van kunststof tot een hoogwaardige teruggewonnen grondstof alleen economisch verantwoord is als het aanbod in voldoende hoeveelheid en kwaliteit beschikbaar is en de teruggewonnen grondstof ruime toepassingsmogelijkheden heeft” blijft onze inspanningen drijven.

Sinds 2017 is Ingka Investments (IKEA) een waardevolle minderheidsaandeelhouder. Dit biedt niet alleen strategische financiële steun, maar sluit ook aan bij onze inzet om een duurzame toekomst op te bouwen.

Met 11 vestigingen verspreid over Europa, elk gespecialiseerd in specifieke activiteiten, kopen onze bedrijven goed gesorteerd post-consumer kunststof uitval- en afvalstromen van inzamelsystemen en schone industriële afvallen van de kunststofverwerkende industrie. Deze materialen worden omgezet in hoogwaardige grondstoffen, waarmee een divers internationaal klantenbestand wordt bediend, van kleine kunststofverwerkende bedrijven tot de grootste multinationals. Onze primaire focus ligt op het recyclen van vier belangrijke soorten plastic: HDPE, LDPE, PET en PP.

Als kunststofrecyclingpartner werken wij samen met organisaties om hun kunststofkringlopen te optimaliseren. Door hoogwaardige gerecyclede grondstoffen te leveren stellen we fabrikanten in staat duurzamere plastic producten en verpakkingen te maken.

Morssinkhof - Rymoplast is niet zomaar een bedrijf; het is een erfenis van veerkracht, innovatie met een voortdurende inzet voor een groenere, duurzamere toekomst.

Kernwaarden morssinkhof v2 2
Strategie en kernwaarden

Missie en visie

Vision: “Contribute to a cleaner and more sustainable environment by optimizing the usage of raw materials in plastic consumption.”

Mission: “Supplying high-quality recyclates to our international clients, consisting of plastic processors and final consumers, to support the circular economy.”

Strategy: “Focus on closed loop recycling driven by innovation and creating new partnerships.”

Core Values: “Creativity, Courage, Common Sense, Cooperation.”