Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
WB10010 AV 11 CMYK kopie

PET

Morssinkhof - Rymoplast is al vele jaren een bekende speler in de Europese markt met de productie van MOPET, een rPET geschikt voor het vervaardigen van verpakkingen van levensmiddelen. Om een food approved rPET te kunnen produceren zijn zorgvuldig geselecteerde inputmaterialen nodig, waarvan statiegeldsystemen in Europa de voornaamste bron zijn. Uitsluitend met een gedegen systeem voor inzameling en sortering kan binnen de huidige Europese wet- en regelgeving een foodgrade rPET worden geproduceerd.

Closing the loop with MOPET

rPET (EFSA food approved)

Morssinkhof - Rymoplast biedt u met het product MOPET de maatstaf in Europa voor food approved regranulaat. De MOPET typen MOPET-A, MOPET-Clear en MOPET-Green kunnen indien gewenst voor 100% ingezet worden voor de productie van transparante levensmiddelenverpakkingen: flessen en folie. MOPET voldoet aan de strengste regelgeving en is bovendien goedgekeurd door diverse vooraanstaande producenten van soft drinks en mineraal water. Met MOPET realiseert u een significante reductie van de CO₂-uitstoot, met behoud van het kwaliteitsniveau van virgin kunststoffen.

Morssinkhof - Rymoplast produceert naast MOPET ook post-consumer PET flakes en voorziet haar klanten van post-industrieel PET maalgoed. Last but not least is Morssinkhof Rymoplast door een in Europa unieke combinatie van compoundering en nacondensatie in staat om PET granulaten te produceren welke naadloos aansluiten op de door u opgestelde specificaties van kleur, viscositeit en toevoeging van eventueel benodigde additieven.

Klik op de button om de Scientific Opinion van EFSA te bekijken.

Schermafbeelding 2022 06 30 094059