Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Hetverhaalvan Lars

Het verhaal van Lars

"Een perfecte match"

Lars van Zutphen is nu ruim 5 jaar in dienst bij Morssinkhof - Plastics Lichtenvoorde. Voordat hij bij Morssinkhof Plastics Lichtenvoorde aan de slag ging heeft hij enige werkervaring opgedaan bij een andere Achterhoekse organisatie.

Lars van Zutphen

business developer

Na de opleiding

“Na het afronden van mijn studie ben ik een paar maanden gaan backpacken door Zuidoost Azië. Dit was een mooi avontuur en heeft mij veel gebracht. Op mijn bucketlist zal dan ook altijd blijven staan; meer zien van de wereld”.

Trots op

“Ik ben na het HBO naar de universiteit gegaan om een ‘Master’ te halen. Na het HBO merkte ik dat ik nog niet was uitgeleerd. Toch begon ik met enige twijfel aan een master op de universiteit met name of ik, met een praktische instelling, het zou redden in de “wetenschappelijke” wereld. Met mijn doorzettingsvermogen is het gelukt om het te behalen. Hier ben ik best trots op! Vervolgens ben ik 3 maanden in Zuidoost Azië gaan backpacken, een hele uitdaging en een geweldige ervaring. Het was voor mij ook een moment om terug te kijken op de studietijd en plannen te maken voor de toekomst, zoals een eerste echte baan”.

Een perfecte match

“Toen ik een baan zocht, was ik op zoek naar een familiebedrijf, internationaal, dynamisch, in een groeiende markt en maximaal 45 min. rijden vanaf Lichtenvoorde. Het is 5 minuten fietsen geworden, heel prettig. Momenteel werk ik hier 5 ½ jaar, gestart in meer ondersteunende en operationele rol, nu inmiddels gegroeid in een commerciële rol; deze match lijkt perfect”.

Morssinkhof uitstekende werkgever

“Morssinkhof Plastics is eigenlijk mijn eerste echte werkgever. Het is een bedrijf waar je veel kansen krijgt en als je jezelf wilt ontwikkelen, zijn er hier genoeg mogelijkheden!

Er heerst een informele bedrijfscultuur waarin we veel samenwerken en de klanten zo goed mogelijk willen bedienen. Ik ben echt een familiemens en voel me hier goed bij, dit past bij mij”.

Business Development

“De vraag die ik mezelf geregeld stel is; wat kunnen we maken en waar kunnen we dat toepassen? Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn veelomvattend en erg dynamisch, zo heb ik contact met klanten en leveranciers en houd ik me bezig met de aankoop van materialen en vragen over kwaliteit & toepassingsgebieden. Zo hebben we zelfs bij Unilever de mogelijkheden van recyclaat onder de aandacht gebracht, specifiek voor hun merk Andrélon. Hiervoor heb ik het project begeleid met testmateriaal en meegedacht met de wensen van deze klant. Het leukste aan mijn functie vind ik het contact met allerlei mensen, dus niet alleen klanten en leveranciers in binnen- en buitenland, maar ook met collega’s, zowel in Lichtenvoorde als in o.a. Heerenveen en Zeewolde”.

Uitdaging

“Het is voor mij een uitdaging om prioriteiten te stellen, wat is belangrijk voor de ontwikkeling van het bedrijf, met welke partners kunnen we groeien en samenwerken aan een duurzamere inzet van kunststoffen. Ook vind ik het belangrijk om mee te denken over hoe we het werken bij Morssinkhof-Rymoplast nóg leuker, gemakkelijker en beter kunnen maken en hoe we ons als organisatie hierin kunnen ontwikkelen”.

De toekomst

“Ik zie mezelf over 5 jaar hier zeker nog werken. Ik kan hier nog heel veel leren en bijdragen, met alle ontwikkelingen die op ons pad komen. Wij zijn één van de grotere recyclers van kunststoffen in Europa en we kunnen met onze ervaring en kennis echt het verschil maken in de transitie naar een circulaire economie. Ik vind het mooi dat ik daar dagelijks aan mag bijdragen”.